Zwemmen is natuurlijk hartstikke leuk! Maar ook nog eens super gezond. Er is geen sport waar de kans op blessures zo klein is. Kom daarom eens een keer meezwemmen. En het is nog gezellig ook! Elkaar aanmoedigen en inspireren in je baan.

Bij GSA zijn langzame zwemmers, snelle zwemmers en heel erg snelle zwemmers. Het ideale van zwemmen is dat je het zwembad kan onderverdelen in meerdere banen. De snelste zwemmers zitten in baan 5. De iets langzamere zwemmers zitten in baan 1 tot en met 4. Als het lukt is er op maandag een speciale trainer voor baan 1, dit zodat de zwemmers (die nog vaak lerende zijn) hier extra veel aandacht krijgen. Alle banen hebben  een apart trainingsprogramma dat perfect aansluit bij het niveau en het tempo van die baan.

Elke oneven week is er op de woensdag een baan speciaal voor de Lange Afstands Zwemmer met een speciaal programma.

Alle trainers zijn zelf ook lid van de vereniging. Je hebt gediplomeerde trainers, trainers in opleiding en hulp trainers. Er is altijd een trainer aanwezig.

We zwemmen:

Maandag: 21.00 – 22.00 Marnixbad, kleedkamers 5 + 6
Woensdag: 21.15 – 22.15 Sloterparkbad [50 meter],
Vrijdag: 20.15 – 21.15 Sloterparkbad [25 meter],
Zondag: 17.00 – 18.00 Marnixbad [gezamenlijk met Upstream], kleedkamers 5 + 6

Trainers

Yolanda
Yolanda Ik schrijf samen met AnneMarie al 3 seizoenen alle zwemtrainingen voor GSA. Al vanaf 2005 geef ik training binnen GSA. Ik ben eerst opgeleid als techniektrainer door de KNZB (diploma trainer wedstrijdzwemmen A) en later nog breder als coach en trainingenmaker (diploma niveau 3). Deze editie van dit zwemboekje heb ik speciaal gemaakt voor de KNZB: de bond gaat het onder alle masterclubs in Nederland verspreiden. Zo loopt GSA als masterzwemclub voorop en daar ben ik best een beetje (lees: boel) trots op! Omdat techniek het allerbelangrijkste is voor een zwemmer (recreant of wedstrijdzwemmer) besteden we daar dit seizoen op maan- en vrijdagen extra aandacht aan. Maar nieuwe (gediplomeerde) trainers hebben we daarvoor nog steeds hard nodig. Heb jij interesse in een opleiding waar je ook als zwemmer ontzettend veel van leert? Spreek me aan!

Ruud Ruud
Mijn naam is Ruud Endenburg. Naast mijn werk als teamleider bij een technisch bedrijf probeer ik zoveel mogelijk keren per week te zwemmen. Ik ben al 16 jaar lid van GSA en ooit in baan 1 begonnen. Sinds 2011 sta ik af en toe als trainer langs de kant

RudolfRudolf
Er zitten zoveel positieve kanten aan goed leren zwemmen. Het leren zelf , het verbeteren en perfectioneren van de techniek is een ware uitdaging. “Oh, moet het zo”. Zelf zwemmen en training geven zijn kanten van dezelfde medaille. Ik vind het heerlijk. 17

Jos

JosNatuurlijk komen zwemmers om gewoon lekker te zwemmen, maar de meesten willen ook hun slag verbeteren, een nog betere conditie krijgen of gewoon aandacht. Daar werk ik graag aan mee. En als de zwemmers in de baan daar zelf niet toe in staat zijn, zorg ik graag voor orde in de baan. Hou afstand! neem de rusttijden in acht! stem met elkaar af! Alleen dat zwemwater in die oren is dan wel eens lastig.

JohanJohan
Als trainer hoop ik met aanwijzingen de techniek van de zwemmers te verbeteren en natuurlijk ook het plezier in het zwemmen te vergroten. En het blijft belangrijk dat de zwemmers goed op elkaar letten en rekening met elkaar houden. Het is nu het derde seizoen dat ik langs de badrand sta en ik begin het steeds leuker te vinden.

Dia Dia
Mooie dingen waar ik van geniet zijn: De blijde en verwachtingsvolle gezichten van de zwemmers die omhoog kijken als ik ze instructies geef. Als ik zie dat zwemmers door mijn aanwijzingen op te volgen beter gaan zwemmen. Ik leer de zwemmers steeds beter kennen en ik weet steeds beter hoe ik ze het beste kan benaderen om ze te stimuleren alles uit hunzelf te halen. Dit seizoen maak ik speciale trainingen voor beginners waarin aandacht is voor techniek en voor het opbouwen van de conditie. Ik heb de KNZB opleidingen voor assistent trainer en hoofdtrainer gedaan en daar erg veel van geleerd dat ik hoop over te brengen op onze zwemmers.


Annemarie
Annemarie
Een van de leukste baantjes binnen de zwemclub heb ik: het jaarplan bedenken, de trainingsprogramma’s maken, en de trainers opleiden. Dit doe ik al vele jaren samen met Yolanda. Sinds mijn KNZB-opleidingen doe ik bovendien regelmatig bijscholingen om bij te blijven in het zwemtrainersvak. Ik sta regelmatig aan de badrand en het is heel leuk om te zien hoe zwemmers vaak met kleine tips veel beter gaan zwemmen. Heb je vragen over je techniek of de trainingen, weet me te vinden!

Kees
Sinds seizoen 2015-2016 sta ik ofoto Keesok in korte broek en t-shirt langs het bad in plaats van zwemmend met Rob, Ruud, Bart, Anton en Willem. Het mooie van training geven vind ik dat je aanwijzingen kunt geven aan zwemmers hoe ze hun zwemslag kunnen verbeteren, maar ook om zwemmers te motiveren om net dat beetje extra te kunnen geven, naast het ervaren van zwemplezier natuurlijk. Verder merk ik dat ik het leuk vind om ook clinics te bedenken.

Dirk 

Misschien was ik in mijn vorige leven een vis, of anders wel een dolfijn, want sinds ik op mijn vierde mezelf heb leren zwemmen, ben ik vaak in het zwembad en open water te vinden. Voor mij een heerlijke manier om in conditie te blijven. Nog leuker is het om vooruitgang te boeken wanneer je aandacht hebt voor je techniek.

En waarom zou ik na zoveel jaren daar alleen voor mezelf mee bezig zijn en het niet  overdragen aan anderen? Sinds najaar 2018 vind je me regelmatig aan de badrand, waar ik graag feedback geef op wat ik zie aan al die mooie en diverse zwemstijlen.

Dorien                                    

Sinds een paar jaar ben ik voor de 2e keer lid van GSA.
Kan het zwemmen en de gezelligheid binnen de club enorm waarderen.
Daarom vind ik het leuk om een steentje bij te dragen, staan aan de bad rand en uitjes organiseren.
Het leuke van trainer zijn is de blije gezichten en vooral iemand proberen verder te laten komen.

Vroeger in mijn jeugd heb ik altijd geholpen bij Judolessen, want dat was echt mijn sport.
Trainen en wedstrijden, altijd fanatiek.
Mijn hobby’s zijn tekenen/schilderen en ook van wandelen kan ik erg genieten.