Menu Sluiten

Over GSA

Over GSA

Gay Swim Amsterdam is misschien wel een van de leukste LHBTI-sportverenigingen van Nederland. Opgericht in 1995, bestaat de club nu uit circa 80 leden. Onze leden hebben de unieke kans om in een open, vriendelijke, respectvolle en serieuze atmosfeer te zwemmen, trainen voor wedstrijden of triatlons, en, zolang er geen ijs op het water ligt, buiten te zwemmen. 

Een flink deel van de zwemmers doet mee aan toernooien in binnen- en buitenland. Tijdens de reguliere trainingen hebben zij de mogelijkheid om volop de focus te leggen op techniek en conditie. Een andere groep duikt bij mooi en minder mooi weer over het water in: van de Amstel tot het IJ tot het Nieuwe Meer.. overal gaan de swimsuits aan en wordt er in open water fanatiek gezwommen. 

Uiteraard bestaat er meer in het leven dan alleen maar trainen. Onze vereniging vindt het daarom ook erg belangrijk om het contact tussen de leden te stimuleren, zowel in het bad als daar buiten. Om die reden worden er op regelmatige basis gezellige borrels georganiseerd welke meestal plaatsvinden in een van de meest favoriete gay-hotspots van Amsterdam, de Taboo Bar in de reguliersdwarsstraat. Ook is er een activiteiten commissie die met vol enthousiasme 4 tot 5 leuke niet-zwem-gerelateerde activiteiten neerzetten. Denk hierbij aan een gezellige wandeling of fietstocht, maar ook aan een avondje hysterisch bowlen of karaoke zingen. GSA is van alle markten thuis.

GSA in cijfers

  • 80 fanatieke zwemmers
  • 10 enthousiaste (wedstrijd)trainers
  • 4 trainingen per week
  • 1 trainingsweekend per jaar
  • 1 clubkampioenschap per jaar
  • Jaarlijks organisator van de LoveSwim
  • 2 uitgaves Blubblad per jaar
  • 10-20 borrels per jaar in de altijd gezellige Taboo Kantine (reguliersdwars)
  • 4-5 niet-zwem-activiteiten per jaar 

Bestuur

Het bestuur van GSA bestaat uit een 6-tal mensen met ieder hun eigen functie. De bestuurstafel ziet er als volgt uit:

Functie Naam
VoorzitterEtienne Coerwinkel
SecretarisDanny van Zuijlen
PenningmeesterRomke van der Wal
PR & CommunicatieKoen Vasse
Wedstrijd- & TrainingscommissieRuud Endenburg
Triatlon & BuitenzwemmenLeonie Kamps

Triatlon

Triathlon is voor mensen die één sport niet genoeg vinden! Bij GSA doet een aantal leden actief mee aan triathlonwedstrijden. Zwemmen, fietsen en hardlopen: dat doen we op recreatief- en op wedstrijdniveau. Deelname aan triathlons kan individueel, maar ook met een maatje als duo of trio. Zwemmen bij GSA kan zowel in het binnenbad als in openwater. Op woensdagavond organiseert de GSA in het Sloterparkbad langeafstand zwemmen in het 50m bad. Het zwemmen in open water vindt plaats in de zomer. Via een whatsapp-groep maken we afspraken over zwemmen in het open water, hardlopen en fietsen. Kortom een lidmaatschap van de GSA biedt je meer dan alleen zwemmen. Heb je interesse in het triatlon arrangement? Schrijf je dan snel in via onze “word lid!” pagina!

LoveSwim 

Sinds een aantal jaren organiseert GSA ook de LoveSwim, een leuk, gezellig en fanatiek sportevenement in de Amstel, inmiddels als vast onderdeel van de Pride Amsterdam. In 2019 werd dit evenement voor de 5e keer georganiseerd en door ruim 200 deelnemers bezocht. Startend vanaf de Roeivereniging Berlage en ondersteund door muziek en vermaak, worden er diverse afstanden (250m tot 1500m) in de Amstel gezwommen. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met een fun-triatlon of de estafettes. Er wordt echter niet alleen gezwommen: de LoveSwim wordt elk jaar geopend met een spetterend optreden van fantastische zangers of zangeressen en het zwemmen wordt afgewisseld met oogverblindend vermaak zoals een heuse gay-swimwear-catwalk en een demonstratie schoonzwemmen. Een ander belangrijk onderdeel van de LoveSwim is de Fun-triatlon.

loveswim

2020

Ook dit jaar stond er weer een LoveSwim en Fun-triathlon gepland, echter helaas zijn deze niet doorgegaan vanwege de corona-crisis. GSA is voornemens om dit volgend jaar (2021) weer op te pakken!