Menu Sluiten

Trainingen

Over de training

Onze trainingen worden met zorg voorbereid. Zo is er een jaarplanning en zijn er speerpuntwedstrijden bepaald. Aan de hand hiervan wordt het trainingsprogramma gemaakt voor zowel beginnende als voor de snellere zwemmers. Het trainingsprogramma bestaat altijd uit een in- en uitzwem gedeelte met daartussen aandacht voor techniek en conditie. Alle aspecten komen hierbij aan bod.

Zo nu en dan worden er tijdens de reguliere trainingen ‘clinics’ georganiseerd om je technisch nog beter te leren zwemmen. Tijdens zo’n clinic wordt er speciale aandacht besteed aan een specifiek zwemonderdeel. Denk bijvoorbeeld aan het keerpunt van de rugslag, gestroomlijnd zwemmen, snelheid of onderwaterfase. Ook kan de aandacht liggen bij een specifieke zwemslag, zoals de vlinderslag.

Het trainingsprogramma is er voor iedereen. Dus wil je alleen maar komen zwemmen of neem je deel aan wedstrijden (ook voor het buitenzwemmen en voor triatlons), dan bieden wij je een gevarieerd programma!

Trainingstijden

Als GSA’er is het mogelijk om op 4 dagen in de week te trainen. De tijden en locaties zien er als volgt uit:

Maandag: 21:00u – 22:00u Marnixbad (25 meter)
Woensdag 21:15u – 22:15u Sloterparkbad (50 meter)
Vrijdag 20:15u – 21:15u Sloterparkbad (25 meter)
Zondag 18:00u – 19:00u Marnixbad (25 meter)

Elke oneven week is er in het Sloterparkbad op woensdag een baan speciaal voor lange afstandszwemmers.

Het MarnixSloterparkbad
Sportbedrijf | Het Marnix
Marnixplein 1
1015 ZN Amsterdam
Optisport Sloterparkbad
Pres. Allendelaan 3
1064 GW  Amsterdam

Bij GSA zijn beginnende zwemmers, geoefende zwemmers, gevorderde zwemmers en snelle zwemmers. Het idealeΒ van zwemmen is dat je het zwembad kan onderverdelen in meerdere banen. Deze banen worden ingedeeld op de mate waarin de leden de zwemslagen beheersen. Alle banen hebbenΒ een apart trainingsprogramma dat perfect aansluit bij het niveau en het tempo van die baan.

Trainers

GSA telt op dit moment 12 enthousiaste trainers. Daarvan zijn er 8 gediplomeerd via de KNZB, de rest is intern opgeleid. Bij elke training is er minimaal 1 trainer aanwezig. Alle trainers zijn zelf ook lid van de vereniging en trainen dus mee op de dagen dat ze niet zelf aan de badrand staan.

De trainers stellen zich binnenkort graag aan je voor!