Menu Sluiten

Trainingen

Over de training

Onze trainingen worden met zorg voorbereid. Zo is er een jaarplanning en zijn er speerpuntwedstrijden bepaald. Aan de hand hiervan wordt het trainingsprogramma gemaakt voor zowel beginnende als voor de snellere zwemmers. Het trainingsprogramma bestaat altijd uit een in- en uitzwem gedeelte met daartussen aandacht voor techniek en conditie. Alle aspecten komen hierbij aan bod.

Zo nu en dan worden er tijdens de reguliere trainingen ‘clinics’ georganiseerd om je technisch nog beter te leren zwemmen. Tijdens zo’n clinic wordt er speciale aandacht besteed aan een specifiek zwemonderdeel. Denk bijvoorbeeld aan het keerpunt van de rugslag, gestroomlijnd zwemmen, snelheid of onderwaterfase. Ook kan de aandacht liggen bij een specifieke zwemslag, zoals de vlinderslag.

Het trainingsprogramma is er voor iedereen. Dus wil je alleen maar komen zwemmen of neem je deel aan wedstrijden (ook voor het buitenzwemmen en voor triatlons), dan bieden wij je een gevarieerd programma!

Trainingstijden

Als GSA’er is het mogelijk om op 4 dagen in de week te trainen. De tijden en locaties zien er als volgt uit:

Maandag: 21:00u – 22:00u Marnixbad (25 meter)
Woensdag 21:15u – 22:15u Sloterparkbad (50 meter)
Vrijdag 20:15u – 21:15u Sloterparkbad (25 meter)
Zondag 18:00u – 19:00u Marnixbad (25 meter)

Elke oneven week is er in het Sloterparkbad op woensdag een baan speciaal voor lange afstandszwemmers.

Het MarnixSloterparkbad
Sportbedrijf | Het Marnix
Marnixplein 1
1015 ZN Amsterdam
Optisport Sloterparkbad
Pres. Allendelaan 3
1064 GW  Amsterdam

Bij GSA zijn beginnende zwemmers, geoefende zwemmers, gevorderde zwemmers en snelle zwemmers. Het ideale van zwemmen is dat je het zwembad kan onderverdelen in meerdere banen. Deze banen worden ingedeeld op de mate waarin de leden de zwemslagen beheersen. Alle banen hebben een apart trainingsprogramma dat perfect aansluit bij het niveau en het tempo van die baan.

Trainers

GSA telt op dit moment 12 enthousiaste trainers. Daarvan zijn er 8 gediplomeerd via de KNZB, de rest is intern opgeleid. Bij elke training is er minimaal 1 trainer aanwezig. Alle trainers zijn zelf ook lid van de vereniging en trainen dus mee op de dagen dat ze niet zelf aan de badrand staan.

Dia Huizinga

Ik heet Dia, ik ben lid vanaf de allereerste training in februari 1995 Ik heb twee KNZB-diploma’s, de eerste is voor assistent-trainer en de tweede voor hoofdtrainer. Wat ik erg leuk vind aan het trainer zijn is mensen beter te leren zwemmen.

Dorien Bakker

Hoi ik ben Dorien, jullie trainer. Ik ben al een jaar of 8 lid van deze gezellige club. Ik heb vorig jaar mijn opleiding voor trainer 2 afgerond en ben trainer geworden omdat ik het leuk vind om zwemmers iets te leren en omdat ik het leuk vind om met mensen te werken. Ik zwem zelf 1 à 2 keer per week (dat is mijn doel). Naast trainer werk ik bij Tandartspraktijk Tand150 die de club ook sponsort. En als ik niet zwem, wandel ik, of doe ik aan tekenen/ schilderen.

Kees Bakker

Mijn naam is Kees en ben sinds 2000 lid van Gay Swim Amsterdam. Je vindt mij niet alleen in het water maar sinds 2017 ook langs de badrand. Ik zwem zelf al van kinds af aan bij een zwemclub en zwem bij GSA ook regelmatig nationale en internationale wedstrijden. Sinds mei 2022 schrijf ik de trainingen voor GSA en heb hiervoor ook een KNZB-cursus gevolgd voor hoofdtrainer. Ik schrijf de trainingen met plezier voor de zwemmers en zwemsters en vind het leuk die zowel uitdagend als afwisselend samen te stellen.

Het leukste aan het geven van trainingen vind ik het contact met de zwemmers en ze technisch beter te laten zwemmen – ik kan genieten als ik zwemmers vooruitgang zie boeken. Als je technisch beter zwemt, kost het immers minder kracht en energie en wordt het gewoon leuker. Wie wil er nou niet een mooi koprolkeerpunt onder de knie krijgen? Ook haal ik veel plezier in het samenwerken met de andere trainers. Met elkaar de club beter maken zeg maar.

Mijn doel is om de zwemmers van GSA op een plezierige manier beter te laten worden in de zwemsport. Dat ze moe maar voldaan en met een goed gevoel onder de douche stappen na een uurtje trainen met elkaar.

Stacey (zij/haar)

Beste lezers, laat me u voorstellen aan deze blije persoon. Ze is een trots lid van GSA en heeft al een lange geschiedenis bij de zwemvereniging. Ze begon als zwemmer en is nu een gepassioneerde KNZB-trainer bij GSA. Deze persoon geniet van de geweldige sfeer die er bij GSA heerst en kijkt ernaar uit om de toekomstige successen van de zwemmers te zien. We zijn verheugd om zo’n gemotiveerde en positieve persoon in onze gemeenschap te hebben.

Johnny Elisen

Mijn naam is Johnny en ben sinds 2013 lid van GSA. Sinds Oktober 2022 ben ik in het bezit van mijn KNZB diploma – wedstrijdtrainer 2. Een uur als trainer aan de badrand vliegt voor mij snel voorbij omdat het zo leuk is om te doen! 

Een interessant aspect van trainer zijn vind ik het observeren van de zwemmers want dat geeft je veel informatie om constructieve feedback te geven.  Vooral wat dieper op een aspect van een slag ingaan en dit ondersteunen met leerzame en leuke oefeningen maakt mijn enthousiast. Het is uitdagend omdat we een diverse groep zwemmers hebben met de verschillende leeftijden en niveaus. 

Mijn goal als trainer is om een veilige, prettige en energieke sfeer te creëren en mijn technische kennis en enthousiasme kan delen. 

Emiel Heuvers (hij/hem)

Hallo! Ik ben Emiel en ben zwem vanaf 2020 bij GSA, in 2021 ben ik trainer geworden. Dat training geven doe ik omdat ik het leuk vind om samen met zwemmers te werken aan hun slag. Het zien van verbeteringen geeft voldoening en door de leuke zwemmers is het ook nog eens heel erg gezellig. Ik ben intern opgeleid en heb geen KNZB diploma. 

Joost Kool

Hallo allemaal, Joost hier. Ik ben 46 jaar. Al sinds 2014 ben ik lid van GSA en daarvoor ook al van 2000 tot 2006. Hoe dat zit, vertel ik je graag een andere keer. Sinds een paar jaar ben ik ook trainer. Ik heb onze eigen opleiding gevolgd en sindsdien sta ik ongeveer elke drie weken aan de badrand. Wat ik zo leuk vind aan trainen geven? Ik vind het leuk om aanwijzingen te geven over het zwemmen en als ik dan zie dat mensen daardoor vooruit gaan en er plezier in hebben, dan word ik daar blij van. Ook het contact met iedereen tijdens de training vind ik leuk. Tot ziens langs de badrand of in het water! Joost

Johan Bos

Hallo! Mijn naam is Johan en ik ben sinds 2007 lid van GSA. Ik was al een ervaren zwemmer en dankzij de hulp van onze trainers verbeterde ik me gestaag en werd ik zelf vijf jaar later een trainer. Wat ik echt nuttig vond, was de hands-on aard van de trainers die ik had. Ze benadrukten het belang van een goede basis en richtten zich op consistente verbeteringen. 

Ik gebruik dezelfde filosofie met mijn eigen coachingstijl en ik vertel de zwemmers altijd dat het beter is om in het begin de juiste techniek te hebben dan om te proberen snel te zijn. Dit helpt me ook om zelf een betere zwemmer te worden! Naast het zwemmen ben ik ook een fervent hardloper en ben ik sinds kort bezig met triatlon. Tot ziens bij het zwembad! 

Dirk

Mijn naam is Dirk en sinds 2018 vind je me regelmatig aan de badrand, waar ik graag uitleg en feedback geef op wat ik zie aan al die mooie, elegante en diverse zwemstijlen. Misschien was ik in mijn vorige leven een vis, of anders wel een dolfijn, want sinds ik in een ver verleden op mijn vierde mezelf heb leren zwemmen, ben ik vaak in het zwembad en open water te vinden. Voor mij een heerlijke manier om in conditie te blijven. Nog mooier is het om vooruitgang te boeken wanneer je aandacht hebt voor je techniek. En waarom zou ik na zoveel jaren zwemervaring daar alleen voor mezelf mee bezig zijn en dit niet overdragen aan mijn clubgenoten van de gezelligste zwemclub van het land? 

Ruud Endenburg

Hoi ik ben Ruud en ik ben lid sinds 1998. Ik begon als zwemmer in de startende baan en door de jaren heen opgeschoven naar de snelste baan. Sinds 2013 sta ik als intern opgeleide trainer langs de badrand. Wat ik hieraan het allermooiste vind is dat je met één enkele aanwijzing een zwemmer al beter kunt leren zwemmen. De moeilijkheid zit hem in het afleren van het oude terwijl de kracht zit in de herhaling. Daarnaast is GSA ook een leuke en gezellige club waar iedereen op zijn eigen niveau sportief bezig is. En wij als trainersteam proberen altijd weer het beste uit jezelf te halen.