Menu Sluiten

Vertrouwenscontactpersoon

Mocht je te maken krijgen met ongewenst gedrag, dan kan je contact opnemen met het bestuur, de vertrouwenscontactpersoon en/of het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF (www.centrumveiligesport.nl).  

De vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportverenging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Deze fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, trainers, vrijwilligers, bestuur en overigen) met een klacht of een vraag. De vertrouwenscontactpersoon biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst zo nodig door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseert en stimuleert deze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen. 

Gay Swim Amsterdam heeft twee vertrouwenscontactpersonen die ondersteuning kunnen bieden. Onze vertrouwenspersonen zijn Rudolf Post en Miek Greebe. Klik op hun namen om ze een email te sturen.


Hieronder stellen Rudolf en Miek zich kort voor:

“Wij zwemmen al heel lang (Rudolf) en een paar jaar (Miek) met veel plezier bij GSA. Wij vinden het een fijne vereniging. En we willen graag dat iedereen die bij GSA zwemt zich er veilig en gerespecteerd voelt. Alle leden realiseren zich vast wel dat zij zelf bijdragen aan een prettige en veilige sportomgeving. En hoe belangrijk dat is! Toch kan het ook bij GSA gebeuren dat je je buitengesloten voelt, gepest wordt of grensoverschrijdend gedrag ervaart. Aarzel dan niet om één van ons beiden te benaderen als je met vragen zit of behoefte hebt om erover te praten. Wij zijn goede luisteraars, hebben misschien antwoorden op je vragen en kunnen je in ieder geval een advies geven over hoe verder. Wat je met ons bespreekt, blijft onder ons als jij dat wilt.”