Menu Sluiten

Maatregelen omtrent nieuw Corona-virus

In het kader van alle ontwikkelingen rondom het nieuwe Corona-virus en de adviezen vanuit het RIVM achten wij ons als bestuur ook genoodzaakt om hier binnen onze vereniging rekening mee te houden. Het bestuur heeft zich afgevraagd welke vorm we moeten geven aan de maatregelen die op donderdag 12 maart zijn afgekondigd met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het virus.

De KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) heeft de volgende verklaring afgegeven:

“De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.”

Op basis van deze adviezen en de maatregelen opgelegd door de Nederlandse regering en het RIVM achten wij ons genoodzaakt om onze verenigingsactiviteiten, dat wil zeggen onze trainingen af te gelasten. Deze maatregel zal vooralsnog gelden tot en met 31 maart.

Dit doel is tweeledig: enerzijds het verlagen van het risico om het virus te verspreiden en anderzijds het verlagen van het risico op besmetting van onze eigen leden met alle gezondheidsrisico’s van dien. In het verlengde daarvan is ook besloten om de borrel van zaterdag 14 maart in de Taboo Kantine af te gelasten.

Uiteraard blijven ook wij de ontwikkelingen omtrent het Corona virus op nauwe voet volgen. Daarbij zullen wij onze eigen maatregelen constant afwegen tegenover de adviezen van de Nederlandse regering, het RIVM en zwem-organisaties zoals het KNZB. Deze zullen te allen tijde als uitgangspunt genomen worden. Mochten de maatregelen veranderen, dan zullen wij jullie daar uiteraard zo spoedig mogelijk van op de hoogte brengen.

Op de site van het RIVM (www.rivm.nl) tref je de meest actuele informatie aan. De belangrijkste adviezen die wij op dit moment aan jullie willen meegeven zijn:

  • 1. Was je handen regelmatig
  • 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • 3. Gebruik papieren zakdoekjes
  • 4. Geen handen schudden

Bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts is het advies thuis te blijven. Mijd sociaal contact en bel pas met de huisarts als klachten verergeren.