Menu Sluiten

Zwemseizoen ’20-’21

Vanaf maandag 17 augustus 2020 gaat het nieuwe GSA zwemseizoen weer van start. De laatste zomertraining is weer achter de rug en, ondanks dat het buitenwater af en toe wat fris is geweest, heeft iedereen heerlijk kunnen zwemmen tijdens de zomer van 2020. In dit nieuwsbulletin willen wij jullie graag inlichten over zwemmen in het nieuwe seizoen, wat door de corona-crisis iets anders zal zijn dan jullie van ons gewend zijn.

De huidige COVID-19 regels schrijven voor dat je in het water geen afstand meer hoeft aan te houden en buiten het water de anderhalvemeter afstand geldt. Vanuit het bestuur en de trainerscommissie is besloten om ook in het water anderhalve meter afstand aan te houden. Hiervoor vragen we de medewerking van al onze leden. Veiligheid staat bij ons voorop en die creëeren we zelf. Respecteer elkaar in deze. 

Weekindeling

Onder de leden is een enquete gehouden waarin werd gevraagd in hoeverre iedereen behoefte heeft aan 1) zwemmen zoals ‘vanouds’ met reguliere trainingsprogramma’s waarbij wel rekening wordt gehouden met afstand of 2) zwemmen met gepaste afstand zowel in als om het bad, dus verdeeld zwemmen met een versimpeld programma zoals ten tijde van de coronacrisis. Daarbij gaf een grote meerderheid aan voor optie 1 te kiezen. Omdat wij als vereniging nooit 100% aan ieders wensen kunnen voldoen hebben we op basis van deze uitslag het badwater als volgt ingedeeld:

Maandag

Op maandag zwemmen we als vanouds met in elke baan een eigen programma. De tijden zijn van 21:00u tot 22:00u in het Marnixbad. Er wordt aan beide kanten gestart zodat je ook in de baan 1,5 meter afstand kunt aanhouden. We zwemmen met max 5 zwemmers per baan.

Woensdag & Vrijdag

Op woensdag en vrijdag zwemmen we ook als vanouds met in elke baan een eigen programma. We zwemmen op beide dagen in het Sloterparkbad. Op woensdag van 21:15u tot 22:15u in het 50 meter bad, op vrijdag van 20:15u tot 21:15u in een 25 meter bad. Er wordt aan beide kanten gestart, zodat je ook in de baan 1,5 meter afstand kunt houden. Vanwege de grootte van het Sloterparkbad zwemmen met we zonder een maximum.

Zondag

Op zondag blijven we zwemmen met afstandsbeperking zoals we dat de afgelopen maanden hebben gedaan ten tijde van de coronacrisis. De training vindt van 18:00u tot 20:00u plaats in het Marnixbad, waarbij het eerste uur beschikbaar zal zijn voor startende/gemiddelde zwemmers en het tweede uur voor gevorderde/snelle zwemmers. De zondag is een mooi alternatief voor de drukke maandag.

Aanmelden

GSA blijft zwemmen middels een aanmeldformulier. Zo weten we ten alle tijde wat ongeveer de opkomst op een zwemuur gaat zijn en kunnen we bij drukte onze leden eerlijk verdelen over de week.

Het bestuur van GSA wenst alle leden een gezond en fit, maar bovenal sportief nieuw zwemseizoen toe!